Czasem wystarczy kilka prostych składników aby stworzyć w kuchni coś naprawdę pysznego. Jeśli przejadły Wam się już zwykłe dania spróbujcie koniecznie kurczaka po meksykańsku. Z przygotowaniem tego dania poradzą sobie nawet początkujący kucharze – a może spróbujecie zaskoczyć nim swoją rodzinę???Składniki:
ok 500 g fileta z piersi kurczaka
1 cebula
1 puszka Mixu warzywnego z chili ROLNIK
5-6 pieczarek
1 czerwona papryka
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, ostra papryka do smaku
olej do smażenia
Pierś kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pierzem. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do kurczaka, podsmażamy.
Paprykę czyścimy z gniazda nasiennego, kroimy w paseczki, dodajemy na patelnię. Podsmażamy kilka minut.
Pieczarki czyścimy, kroimy, dodajemy do pozostałych składników. Jeśli nasza potrawka jest zbyt gęsta, podlewamy niewielką ilością wody. Dusimy pod przykryciem. Kiedy wszystkie składniki są już prawie miękkie dodajemy mieszankę warzywną z chili. Całość krótko gotujemy. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką.
Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem basmanti.
Smacznego 🙂
Ryże

- Rodzaj: makaron
- Producent: RAPUNZEL

- Rodzaj: ryż
- Producent: Bio Planet
Mój ulubiony 🙂
pyszności!
Dziękuję 🙂
smakowite 😀
Dziękuję :-0
Ale apetyczny kurczak
Dziękuję 🙂 Polecam wypróbować przepis 🙂
smakowite!
musi być pyszny@
smakowite :DD
kuszący 😀