Sałatka z tuńczyka – jedna z tych, które pasują zarówno na co dzień jak i na imprezę. Niewiele składników, proste wykonanie a z pewnością zadowoli nie jedno podniebienie. Tak naprawdę to co dodacie do sałatki zależy wyłącznie od waszej wyobraźni. Poza podstawowymi składnikami możecie dodać tu również ogórki konserwowe lub ugotowane na twardo jajka. Do jej wykonania świetnie sprawdzi się propozycja od firmy Rolnik – Mix meksykański. Składniki:
2 puszki MIXU MEKSYKAŃSKIEGO ROLNIK
1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
250 g sera żółtego
1 por
3-4 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
Mieszankę meksykańską odsączamy z zalewy. Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy widelcem.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Białą część pora kroimy w półksiężyce. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy.
Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego 🙂
Konserwy i przetwory rybne
Nabiał

- Producent: LEEB VITAL Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
- Rodzaj: jogurt

- Producent: Bregott
- Rodzaj: masło

- Producent: Bregott
- Rodzaj: masło

- Producent: Bregott
- Rodzaj: masło
Sosy i dodatki

- Producent: -
- Rodzaj: pasta

- Producent: -
- Rodzaj: sos
Wygląda smacznie, może przekonam się do tuńczyka
Ja uwielbiam tuńczyka pod każdą postacią. Polecam warto spróbować:-) pozdrawiam 🙂
Chyba zrobię dzisiaj na kolację, tylko jeszcze trzeba zakupy zrobić
polecam 🙂
bardzo fajny przepis 🙂